Når tiden er inde til at skifte den gamle spand ud før speederen går igennem bunden på bilen når du skal klare en overhaling, så er det med at finde styr på finanserne. Oftest vil den slidte bil være bedre at sælge videre før købet af en ny, men hvad nu hvis den nye bil koster langt mere end hvad kontoen tillader?

De mange overvejelser før et lån

Når der ikke er mere at gøre for den gamle bil og der skal en ny til, er det oftest en lidt dyrere ny bil der er i kikkerten men nye biler koster jo. Det er sjældent at man lige har skrabet pengene sammen til at kunne købe den nye bil kontant og det er derfor blevet tid til at se nærmere på diverse billån.

Når du skal købe en ny bil med finansiering, er det som oftest et af de lån der er lettere at tage som hvis det f.eks. er et lån til at dække almindeligt forbrug i det daglige. Det kan derfor hurtigt virke lokkende at låne til den helt store spand, men er det egentlig det bedste at gøre og hvordan sikrer du dig at finde det bedste lån på samme tid?

Se mere hos Autolånet hvis du vil finde et godt sted at starte. Her får du nemlig en rigtig god løsning på hvordan du kan få de bedste billån leveret lige til dig, frem for at du selv skal til at sætte dig ind i hvilke virksomheder der tilbyder lån til dig. Det er selvfølgelig ikke bare lige at vælge det første lån du får tilbudt. Der er mange overvejelser du bør gøre dig både før og efter dit kommende billån.

Skift den gamle bil ud. Foto: Unsplash

Sælg den gamle spand først

Inden du overhovedet begynder at se på de smukke og seje biler som du godt kunne tænke dig, er det en god idé at du først får dig et godt overblik over hvad du egentlig har råd til. Hvis du står med en gammel bil i forvejen, så find nogle forskellige forhandlere og hør nærmere i forhold til hvad de vil give for din bil. Det kan variere en del hvad de forskellige forhandlere vil give og det kan derfor hurtigt give god mening at finde nogle stykker, fremfor bare at tage den nærmeste forhandlers pris.

Når du ved hvad du kan få for den gamle bil, så skal du have styr på den øvrige økonomi for når du køber en bil med finansiering, er det vigtigt at du ved hvor mange penge du kan betale af på lånet hver måned uden at det koster mælken til havregrynene i slutningen af måneden.

Få serveret tilbuddene

Med budgetter over husholdningen og en faktisk pris på den gamle bil er du nu klar til at se hvad du kan købe for det du har råd til. Vælg en bil med omhu og hav det med i dine overvejelser at hvis du vælger finansiering over f.eks. 8 år, så skal børnenes forlængede ben også kunne være der 8 år senere.

Brug autolånet til at angive hvad du ønsker og hvad du har mulighed for at betale hver måned og tjek så de tilbud du får godt igennem, for at finde det bedste billån.