Går du med overvejelserne om at købe en ny eller måske din første bil? Læs med her og bliv klogere på, hvilke faktorer der er gode at have med i tankerne, inden du skriver under. Én ting er beslutningen om, at du skal gøre dig et bilkøb – noget andet er alle de valg, du skal gøre, før du tager den endelig beslutning.

ANNONCE

Har du f.eks. tænkt over, hvilken model eller størrelse af bil du er ude efter? Og hvad med brændstof – skal det være en diesel-, benzin- eller måske en el-bil, der er mere miljøvenlig? Heldigvis for dig, så er bilmarkedet lige så stort, som der behov at dække.

Det familievenlige eller egoistiske valg?

Før du vælger, hvilket bilmærke og model du går med, så bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvilke behov der er vigtige for dig at få stillet. Er I en børnefamilie på 4, så får I med garanti mere ud af en bil med 5 døre og et stort bagagerum end en mindre bil, der til gengæld er nem at manøvrere rundt med i storbyen. Modsat så kan en lille 4 dørs bil gøre det godt som en pendlerbil eller familiens bil nr. 2.

Står du derimod alene med dit bilkøb, som kun er til for dig selv, så kan du nemmere vælge frit fra alle hylder. En såkaldt ego-bil kan være mange ting, og der vil angiveligt være forskel på, om det er en mand eller kvinde, der køber en bil. Foruden mærke og model, så skal du også gøre dig overvejelser om udstyr som automatgear, GPS, adaptiv fartpilot, klimaanlæg og Apple Carplay – det er alt sammen udstyr, der gør køreoplevelsen til en drøm men ofte også prisen en anden.

Hvordan ser det ud med økonomien?

Hvis ikke du har mulighed for at finansiere dit bilkøb selv, så skal du ikke nødvendigvis smide bildrømmen væk. Der findes mange måder, hvorpå du kan finde penge til dit bilkøb, uden at det vælter din økonomi. Der findes et hav af udbydere af billån, som står klar til at guide dig igennem købet og sikre, at det går retmæssigt til. Hos Santander Consumer Bank kan du uforpligtende ansøge om et billån og få lavet en beregning på, hvad det vil koste dig. Når du vælger at optage et billån, så får du samtidig en partner, der kan hjælpe dig med at sikre handlen fra start til slut.