———sponseret indhold———

Leasing bliver større og større på det danske bilmarked. Selvom markedet for leasing så et lille dyk i 2017 grundet regeringens afgiftsændringer, så er det samlet set steget i de sidste mange år. Særligt luksusbiler er blevet populære at lease. Går du med en iværksætter i maven og en drøm om at starte dit eget leasingfirma, skal du huske, at der er mange juridiske aspekter, der skal tages højde for. Det kan derfor være en rigtig god idé at rådgive sig hos et advokatfirma.

Hvad er ApS?

Har du besluttet dig for at oprette dit eget leasingselskab, kan det være rigtig fornuftigt at oprette ApS. ApS er en forkortelse for anpartsselskab. Det er et reguleret kapitalselskab. Det betyder, at ejeren eller ejerne, der bliver kaldet anpartshavere, kun hæfter med deres indskudsbeløb. Anpartsselskaber står i modsætning til eksempelvis et interessentselskab eller en enkeltmandsvirksomhed, hvor ejerne hæfter med hele deres formue.

Hvordan opretter jeg ApS?

Du opretter et ApS-selskab ved at lægge en sum på minimum 40.000 kr. i kontanter eller værdier som selskabskapital. Har du ikke 40.000 kr. i kontanter, kan du benytte et apportindskud (også kaldet en værdistiftelse). Det gør det muligt at stifte selskab med andre værdier. Her tæller blandt andet industrielle maskiner eller biler. Du kan også kombinere værdigenstande med kontanter. Gør du brug af et apportindskud, skal du være opmærksom på, at en registreret revisor skal udarbejde en vurderingsberetning, der dokumenterer dine aktivers værdi.

Derudover er der et krav om, at der skal laves vedtægter, en ejerbog og en stiftelsesdokument. Når det er gjort, skal selskabskapitalen godkendes, og derefter skal selskabet så registreres ved Erhvervsstyrelsen.

Lad en advokat hjælpe dig med din ApS

Der er ikke noget at sige til, hvis du synes, det hele lyder en smule kompliceret. Det er blandt andet derfor, at der findes advokatfirmaer. Vælger du at søge rådgivning hos en advokat, når du opretter at ApS-selskab, er du sikker på at få den bedste start for dig og din virksomhed. Desuden vil advokathjælp i langt de fleste tilfælde gøre processen både nemmere og kortere.

Ønsker du en ekstra hurtig proces, så kan det godt betale sig at vælge en digital advokat. Når du vælger en digital advokat, sparer du både tid og penge, fordi det hele kan gøres online. Du kan nemlig søge råd og vejledning til din ApS-oprettelse hjemme fra din egen stue. I mange tilfælde vil du faktisk kunne have både dit ApS og dit CVR-nummer (det Centrale Virksomhedsregister) klar på mindre end et døgn.

Prisen på oprettelse af et ApS-selskab koster salæret til din rådgiver. Derudover koster det et registreringsgebyr, som erhvervsstyrelsen har besluttet at pålægge alle selskabssstiftelser i Danmark. Vælger du at få din oprettelse af ApS gennem et online advokatfirma, så får du den komplette stiftelse samt rådgivning og kapitalgodkendelse uden nogen ekstra omkostninger. Vælger du en digital advokat, vil den samlede pris ofte kunne holdes til under 2.000 kr.

Er du blevet endnu mere sikker på, at du skal starte dit eget leasingfirma? Du kan allerede nu skrive til en af de mange online advokatfirmaer, der med glæde vil hjælpe dig videre.