I de danske sommermåneder ser man mange familier pakke bilen og køre sydpå i håb om at finde sol, sommer og masser af varme. Danskerne er vilde med de italienske og franske campingpladser, hvor børnene kan lege frit, spise masser af is og forældrene nyde et godt gl<s vin.  Men selvom kør-selv-ferien for mange stadig er et hit, så er det de færreste, der ser frem til den lange tur ned over de tyske motorveje, som ofte byder på mange timers vejarbejde og kø. Men det er der heldigvis råd for – læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan gøre kør-selv-ferien til familiens favorit.

Underholdning til bagsædet

Den gode start på ferien står og falder med køreturen, der er indledningen til resten af familiens sommerferie. Derfor er det vigtigt at sørge for, at turen bliver så god som muligt både for børnene på bagsædet og forældrene foran. En af måderne, du kan sikre den gode stemning på, er ved at sørge for underholdning til bagsædet. Her får du et par ideer til, hvad du kan underholde familien med.

  • Selvom den er oplagt, så er det vigtigt at huske, at du, før I rejser, skal downloade film og spil, som børnene kan bruge offline. Det er selvfølgelig med fare for køresyge.
  • Små rejsepakker. Den her er simpel, for det handler bare om at sørge for små pakker, børnene kan åbne undervejs. Det kan være et blad med opgaver, solbriller, lidt slik osv.
  • Lege, I kan lege i bilen. Den her er god, hvis børnene er lidt ældre. Lav en quiz, små opgaver eller lignende i sammen kan løse.

Sørg for en god madpakke

Alfa og omega for, at der er ro på bagsædet, handler i høj grad også om at sørge for en god madpakke, snacks og lidt lækkert, som familien kan nyde og se frem til. Du kan på mange måder gøre det nemt for dig selv ved at forberede madpakken med mad, der kan laves i god tid. Det gælder samtidig om at lave nogle retter, som børnene er vilde med. Her får du et par ideer til, hvad madpakken bl.a. kan indeholde.

  • Havregrødsboller. Her får du en opskrift på nogle grove boller, som er nemme at medbringe på køreturen – både med og uden pålæg.
  • Grove pølsehorn med eller uden ketchup. Pølsehorn er altid et hit blandt børn, og så er det samtidig noget af det nemmeste at forberede i god tid. Her finder du en god, overskuelig opskrift, som kan laves i forvejen og fryses ned.