Privatleasing er langtidsleje af en bil, typisk over en periode på 12-36 måneder – leasingperioden kan dog sagtens være kortere eller længere. Når du leaser en bil af et leasingselskab så er det leasingselskabet der har ejendomsretten over bilen, og når du skriver under på leasingkontrakten så får leasingtager brugsretten. Dette betyder helt lav praktisk, at leasingselskabet ejer bilen og du lejer den af dem i hele perioden. For at leasingtager kan få brugsretten over bilen, skal leasingtager betale månedlige leasingydelser i leasingperioden, samt en evt. førstegangsydelse.

Læs også: Stor artikel om privatleasing

Fordele ved privatleasing

Privatleasing er de seneste fem år blevet yderst populært, hvilke skyldes at danskerne har fået øjnene op for de mange fordele privatleasing tilbyder. De fordele der tiltaler danskerne mest er budgetsikkerhed, ingen banklån, lavere førstegangsbetaling, samt muligheden for udskiftning af bilen hyppigere. Dette er nogle af de vigtigste fordele ved privatleasing, der er også en række andre fordele som ikke vil blive nævnt i denne artikel.

Budgetsikkerhed – Ingen uforudsete udgifter til bilen

Med privatleasing får du total budgetsikkerhed, du skal dermed ikke bekymre dig om, hvad det koster dig om måneden at havde en bil til rådighed. Med privatleasing ved du præcis, hvad det koster dig at havde en bil til rådighed om måneden, og der kommer ikke nogle ubehagelige regninger på bilen. Alle udgifter til værksted, bilsyn, service og så videre er alle nogle udgifter leasingselskabet betaler.

Ingen banklån og lav førstegangsbetaling

Med leasing af bil skal du ikke foretage noget banklån til en bil, medmindre du skal låne penge til en evt. førstegangsydelse. Med privatleasing slipper du dermed for, et dyrt banklån til en bil. Du skal blot betale de månedlige leasingydelser og en evt. førstegangsydelse. En anden fordel ved privatleasing er, at førstegangsydelsen typisk er 10-20% lavere ved privatleasing end hvis du køber en bil med finansiering.

Skift bil hyppigt med privatleasing

Med privatleasing er det nemt og bekvemt, at skifte bilen ud hyppigt uden alt bøvlet med at skulle at sælge bilen selv. Med privatleasing skal du vælge, hvor lang leasingperiode du ønsker, typisk er en leasingperiode på 12,24 eller 36 måneder. Når leasingperioden er slut skal du blot aflevere leasingbilen tilbage til leasingselskabet, og du skal dermed ikke bekymre dig om at sælge bilen. Du skal dermed hellere ikke bekymre dig om værditabet på bilen. Når bilen er afleveret tilbage, kan du frit gå ud og finde en ny bil, der passer til dit nye behov og ønsker til en bil.