Sponsoreret indlæg

Overvejer du at købe en brugt bil, er der flere ting, der skal undersøges. Det skyldes, at du risikerer at få en grim overraskelse, hvis du ikke undersøger bilen inden køb.

En af de ting, du skal være særligt opmærksom på er, om der er gæld i bilen. Er der gæld i bilen, er det vigtigt, at du sikrer, at sælger får denne betalt i forbindelse med salget.

Årsagen til, at det er vigtigt er, at gælden følger bilen. Det vil sige, at der fortsat vil være gæld i bilen, selvom du har købt den – og du risikerer derfor at skulle aflevere den til kreditor.

Mange ved ikke, at gælden følger bilen

Der er mange, der ikke er klar over, at gælden ikke følger personen, men derimod bilen. Derfor tror mange fejlagtigt, at det ikke er et problem at købe en bil, der er gæld i.

Faktum er dog, at det kan ende med at blive en meget dyr fornøjelse, hvis man gør dette. Derfor er det vigtigt at sikre, at der ikke er gæld i bilen, når den overdrages til dig.

Heldigvis er det ganske nemt at undersøge, om der er gæld i en bil. Det kan du nemlig gøre ved hjælp af en række værktøjer på nettet. Det eneste, det kræver er, at du har bilens nummerplade.

Hvordan undersøger jeg, om der er gæld i bilen?

Skal du finde ud af, om der er gæld i en brugt bil, du overvejer at købe, så tjek nummerplade ved hjælp af et af de mange onlinebaserede værktøjer.

Når du slår bilens nummerplade op, vil du nemlig blive præsenteret for en lang række informationer om bilen. En af de ting, du vil kunne finde information om er, hvorvidt der er gæld i bilen.

Hvis blot du har bilens nummerplade, kan du derfor nemt finde ud af, om der er registreret gæld eller pant i den.

Kan jeg ikke købe en bil med gæld i?

Ovenstående er naturligvis ikke ensbetydende med, at du ikke kan købe en bil med gæld i. Det kan du sagtens, men du skal sikre, at sælger betaler gælden i forbindelse med handlen.

Og her er det ikke nok, at du blot stoler på sælger. En uærlig sælger kan nemlig blot give lovning på, at gælden bliver betalt, hvorefter han eller hun undlader at gøre dette.