—sponseret indlæg—

Det er med at se sig om, når man står overfor at skulle tegne en forsikring til sin bil. Hvor mange penge man må slippe, afhænger i høj grad af, hvilket forsikringsselskab man vælger. Der kan nemlig være store prismæssige forskelle de forskellige udbydere imellem. Og dermed kan der også være mange penge at spare ganske simpelt ved at foretage det rette valg.

 

Husk den lovpligtige ansvarsforsikring

En bilforsikring er ikke bare en bilforsikring. Der er forskellige typer, der dækker forskellige ting. Og i forhold til selvrisiko og øvrige forsikringsvilkår kan betingelserne også variere. Som bilejer er du ikke forpligtet til at tegne alle de forskellige typer bilforsikringer. Der er dog en enkelt, som du ikke kommer udenom. Nemlig den lovpligtige ansvarsforsikring. Har du ikke en ansvarsforsikring, så kan du ikke få sat nummerplader på din bil i hverken Danmark eller Europa. Så det er det første, du bør bestille, som ny bilejer. Ansvarsforsikringen dækker alle de skader, som du med din bil måtte komme til at påføre andre mennesker, deres biler eller øvrige genstande som f.eks. en cykel. Med en ansvarsforsikring skal du altså ikke være nervøs for at gå bankerot, hvis du ved et uheld kommer til at køre ind i noget eller uheldigvis kommer til at lave buler i andres biler.

 

Du kan også vælge en kaskoforsikring

Udover den almindelige ansvarsforsikring, så kan du også vælge at tegne en kaskoforsikring til din bil. Den er ikke lovpligtig, men derimod ganske frivillig for den enkelte bilejer. Hvor ansvarsforsikringen dækker dig økonomisk i forhold til skader på andre menneskers ejendom, så sikrer en kaskoforsikring din egen bil økonomisk. Skulle du selv uheldigvis komme til at lave en skade på din bil, så behøver du med en kaskoforsikring ikke tømme opsparingen for at få beskadigelsen repareret. I enkelte tilfælde dækker kaskoforsikringen dog ikke. Har du misvedligeholdt din rolle som en ansvarlig bilejer og bilist, så tilfalder regningen for eventuelle skader dig selv helt alene. Det kunne f.eks. være i forbindelse med skader, der er opstået på grund af spritkørsel.

 

Er en billig forsikring en god forsikring?

Hvis der aldrig sker nogen skader, så er de penge, du betaler til din forsikring, ikke blevet brugt til noget. Derfor er det et naturligt ønske for mange at tegne en bilforsikring billigt. Men kan man være helt sikker på, at man får den bedste dækning, hvis man udelukkende vælger at forsikre sin bil ud fra det forsikringsselskab, der giver den billigste pris? Ikke nødvendigvis. Ligesom det heller ikke er sikkert, at man som bilejer synes, at den dyreste forsikring giver den bedste dækning. Sammenlign forskellige selskaber og vælg den forsikring, der både prismæssigt og dækningsmæssigt passer til dig.